Inspirator van het meisjemerk Bykyra

Kyra Buil is jong als ze al precies weer wat ze wil. Als klein meisje van een jaar of 5 kon je iets wat zij in haar hoofd had gehaald, er niet meer uit krijgen. Kyra ging er helemaal voor. De lijfspreuk 'waar een wil is, is een weg' is dus op haar lijf geschreven.

Met pop onder de arm, hoge hakken aan op haar kleine roze fietsje hield ze net zo lang vol tot het was gelukt. Een lachwekkende vertoning voor veel volwassenen. Maar Kyra beet zich in haar passie vast én het zou lukken! Ook op creatief gebeid. Uren kon ze met haar poppen modeshowtje spelen en creatieve knutselwerkje maken. Kyra bedacht en maakte echt mooie dingen. Dat creatieve zat er toen al in.

Musicalpakje

Voor haar musical maakte ze haar eigen Jane-outfit. Iedere pauze werkte zij trouw aan haar musicalpakje om als een heuse Jane op het podium te verschijnen. Achteraf gezien was die Jane-outfit haar eerste ontwerp. Kyra straalde tijdens haar musical.

Het lezen en schrijven ging haar niet gemakkelijk af, maar als je een ding wel kon zeggen over Kyra is dat het creativiteit sprankelde.

Een kunstzinnige middelbare school

Kyra zat op een kunstzinnige middelbare school (IVKO in Amsterdam) en was toen al een echt strebertje. Drama, dans, mime, ruimtelijke expressie... Kyra genoot er met volle teugen van. Na het behalen van haar Mavo-diploma was er in het MBO nog niet veel keuze op creatief gebied. Dus besloot ze – Kyra was toen 17 jaar - een sportopleiding te gaan doen omdat zij altijd erg veel plezier in het sporten had. Na een half jaar CIOS in Haarlem miste ze haar creativiteit zo erg dat ze bijna besloot te stoppen met haar sportopleiding. Dit zette haar aan het denken. Als dit het niet is, wat dan wel? Kyra barstte van de leuke ideeën en ging naast haar opleiding een eigen kledinglijn bedenken. Vanaf dat moment ging zij tekenen, ontwerpen en aan de slag met stoffen. Kyra werkte naar haar eigen kledinglijn toe. Echter, besloot ze wel haar opleiding af te maken want waar je aan begint maak je af, zo is Kyra.

Na het succesvol afronden van de sportopdeling, was er voor Kyra maar één optie... eindelijk de opleiding doen die ze echt wilde. Dat werd Mode in Gent. Waarom in Gent? Kyra had haar liefde in België gevonden tijdens het snowboardles geven in Frankrijk. Ze wilde alleen in België gaan wonen als ze daar haar grote passie voor Mode kon gaan doen. Die mogelijkheid was er.

De Kunstacademie in Gent

Voor de Kunstacademie in Gent maakte ze een volledig project. Kyra had haar eigen kleding ontworpen. Zij regelde de fotoshoot, visagist, de kleding... alles! Zij maakte hier een mooi boek van. Bij de Kunstacademie werd ze niet aangenomen omdat ze al te veel wist wat ze wilde. Er werd haar verteld dat ze nog te veel meisje-meisje was. Sterker nog Marina J. van de Antwerpse 6 zei dat ze eens een blowtje moest gaan roken... Op dat moment viel haar droom in duigen! Maar opgeven is nooit een optie. Er was nog een 2e optie Modetechnologie. Dus schreef Kyra zich in voor deze opleiding. Dit was een grote uitdaging. Zij deed er zo veel gave dingen, maar de opleiding bestond ook uit zo veel techniek. Naaimachines uit je hoofd leren en chemie. En Kyra deed nu nog niet wat ze zo graag wilde. Wat was dat dan? Ontwerpen....

Tijdens de zomervakantie werkte ze bij Q-music, de strandtent. Voor het 'einde seizoen feest' organiseerde ze haar eerste modeshow met haar lijn Kyriaki. Een modelijn voor jonge vrouwen. Er kwamen 80 mensen kijken.

21

Kyra was 21 en begon samen met haar grote zus het eerste avontuur: een eigen bedrijf. Tijdens dit avontuur maakte zij alleen een handelsreis van 5 weken door China. Helaas werkte de samenwerking met haar zus niet zoals gedacht. Stom, met familie moet je ook wandelen en niet handelen!! Maar al doende leert men, en dus ook Kyra.

Maar Kyra wilde haar droom niet opgeven en besloot het alleen nog eens te doen. Zij zocht naar alle mogelijke oplossingen om het mogelijk te maken.

Een gaaf voorstel

Uiteindelijk heeft Kyra Buil in 2012 het telefoonnummer van Eleonora van Nieuwenhuizen gekregen. Eleonora is van het kinderkleding merk Mim-pi. Zij deed Kyra een gaaf voorstel, namelijk om een collectie Kyra by Mim-pi te doen. Dit was Kyra's kans, dus ging ze er helemaal voor. Zij stuurde zonder er al te veel bij na te denken al haar designs op. Wat had Kyra immers te verliezen?! De collectie Kyra by Mim-pi kwam er niet, maar Kyra kreeg wel het contract van de Fabriek. Bovendien, nu had Kyra samples. Een product om te verkopen!! Logisch dus dat Kyra er vanaf dat moment nog meer voor ging. Zij benaderde investeerders en kreeg het voor elkaar. Ook benaderde zij verschillende agenten en Bykyra was geboren. De meisjeskleding ging de wereld in met het eerste seizoen 17 verkooppunten.

Waarom kids?

Kyra Buil is vanaf kleins af aan al helemaal gek op kinderen. Mode en Kinderen is voor haar de perfecte combinatie. De puurheid en onbevangenheid van het kind is iets magisch.

Inspiratie?

Inspiratie komt vanuit de mooiste en kleinste hoekjes. Dat zit eigenlijk overal wanneer je de mooie dingen van het leven kunt omschrijven. Kinderen voor Kinderen is één van mijn grote inspiratiebronnen.

Het Laatste nieuws

  • 06 feb
    Beste klant, Ben je al lid van de Bykyra special sale pagina op FB?! Wil je... Lees meer
  • 20 juli

Vrienden worden

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • youtube
  • pinterest
Volg ons en blijf op de hoogte van de By Kyra aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelden